Summa sidvisningar

söndag 15 januari 2012

Nytt år

Bästa läsare.
Det nya året är i sin linda. För museets del blir det ett synnerligen händelserikt år. Närmast på dagordningen står SMHS årsmöte. Detta hålls lördagen den 24 mars klockan två om eftermiddagen i museets lokaler.

Vän av ordning har kanske sina funderingar, det var länge sedan denna blogg fick något nytt inlägg? Min hälsa har inte varit den bästa under hösten. Där av sparsamt med nya artiklar. Får se om jag kan råda bot på detta.

Ni som följer museets hemsida och spanar med dina falkögon kanske har upptäckt en ny sida? Minnesstenar. En intressant och spännande företeelse. Jag kommer nu under våren - sommaren att resa runt i Småland och fotodokumentera de minnesmärken som rest runt om i landskapet.

I dag lördagen den 14 januari startade detta arbete med att foton de tre minnesstenar som finns i Växjö. Detta kommer att snabbt följas av fota stenen i Kronobergshed.

Här fåpr den en bild av stenen i regementsparken i Växjö.

Museets stora dag infaller i år lördagen den 19 maj. Då det är museets dag. Då invigs etapp två av museet utbyggnad.

Dagen startarv redan på fredagen den 18 maj. Från kl 16.00 kan de som har intresse anlända med sina fordon. Du som äger ett militärt fordon, dock i original, kan anlända denna dag. Gå i förläggning. På kvällen blir det ett gemensamt samkväm. Mer detaljer kan du ta del av på museets hemsida.

Du som avser att vara med på årsmötet och vill ta del av den enkla förtäring som kommer att bjudas, måste föranmäla sig. Detta för att säkerställa så vi har rätt underhållssäkerhet.

Museets hemsid är www.smhs.eu

Väl mött till ett spännande år./Mats Nässert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar