Summa sidvisningar

måndag 3 juni 2013

Den Stora Ammunitionsdagen

Lördagen den 1 juni genomfördes den tidigare annonserade ammunitionsdagen. Vi som höll i trådarna var glada om det kom 20 besökare. Det blev bättre än så. Närmare 60 besökare och sju utställare. Allt över våra förhoppningar.

Vi är särskilt glada att SWEDEC och dess ammunitionstekniska avdelning närvarade. Man visade upp sig och sin verksamhet. I deras datorer kunde besökarna titta i de databaser med ritningar och bilder på ammunition. SWEDEC producerar en CD som har massor av spännande innehåll för en ammunitionsnörd. De som var närvarande fick ett ex att införliva i sitt am-arkiv.

Även SARA och deras medlemmar var bjudna. Våra vänner från Norge dristade sig till detta möte. Man är inte rädda för att köra många mil. För oss var detta besök särskilt glädjande. Jag vågar påstå att alla hade stort utbyte av denna vår am-dag.


 Det fanns många fina saker att innhandla för samlaren.


Här byter patroner ägare, som hamnar i ett nytt hem.


Det var stor glädje att SARA närvarade. SARA kommer att gå ut stort för att marknadsföra 2014 år "SMÅLANDSTRÄFF"


Här samtalar Johan Eklöv chef för SWEDEC ammunitionstekniska avdelning med SMHS Jörgen Chevrell. Det hade många och givande samtal.


Lite reklam för sin verksamhet. Jag vågar påstå att alla am-nördar fick många trevliga pratstunder med personalen från SWEDEC.


Här pratas patroner, vad annars!


Mer ögongodis.

Våra damer Jolanta och Gun som svarade för underhållstjänsten. Gjorde detta med hög precision och säkerhet. Jag tackar dem för sina insatser. Utan deras idoga arbete hade denna dag stått sig slätt.

Innan vi skildes åt var ALLA rörande överens att det skall bli en ny dag 2014. Vi bestämde att lördagen den 7 juni skall vi genomför nästa "SMÅLANDSTRÄFF".

Du som vill hyra bord, kan boka redan nu. Kontakta undertecknad.

Ni som inte var på plats, ni gick miste om en fin dag med många kontakter och ny objekt.

På gensyn. Mats Nässert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar